Populārākās picas Polijā
Piektdien publicētā PanParagon apkopoto rēķinu analīze liecina, ka klasiskā pica „Margarita“ ar mocarellu, baziliku un tomātu mērci ir iecienītākā picērija Polijā, un tā ir iekļauta 29,5 % aptaujāto picēriju rēķinu.
Atrajā vietā – Pizza „Capricciosa“ ar mocarellu, šķiņķi un sēnēm, kas iekļauta 28,2 % kvīšu. Trešajā vietā ierindojās tradicionālā itāļu pica ar salami, taču ar daudz mazāku daļu - 12,3 % picēriju klientu
.Neraugoties uz notiekošajām debatēm par picām ar ananāsiem, ceturtajā vietā ierindojās Havaju pica, kuru izvēlējās 9,7 % ēdāju. Iepriekšējā pētījumā, kas tika veikts 2023. gadā, Havaju pica ierindojās piektajā vietā. „Tātad, neraugoties uz tradicionālās itāļu virtuves piekritēju pretestību, tās fanu bāze ir paplašinājusies“," sacīja „PanParagon“ pārstāve Antonīna Gželāka“.
Sarakstā iekļuva arī lauku picas (3,1 %) un zemnieku picas (2,9 %), kuras abas var atšķirties atkarībā no restorānu piedāvājuma. Lauku picu parasti pasniedz ar desu un marinētiem gurķiem, savukārt zemnieku picā ir desa, sīpoli un sarkanie pipari. Visas šīs sastāvdaļas Polijā ir labi pazīstamas un iecienītas. Šādas picas ir „Pepperoni“ (2,7 %), „Kebab“ (2,5 %), „Funghi“ (2,3 %) un veģetārās picas.Pasaules picas diena tika atzīmēta 17. janvārī, kas sakrīt ar Svētā Antonija Lielā, ugunsdzēsēju un ar tiem saistīto profesiju aizbildņa, svētkiem. Pica ir UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma objekts.
„PanParagon“ pārbaudīja no pagājušā gada janvāra līdz augustam picērijās saņemtos čekus.
