Ražotāji: šķidro dūmu aizliegums sadārdzinātu dažus pārtikas produktus.
Brisele lemj, vai aizliegt potenciāli toksiskos šķidros dūmus, ko pārtikas rūpniecībā izmanto gaļas, zivju, siera un dārzeņu aromatizēšanai, ražotāji apgalvo, ka šādam lēmumam būs negatīvas sekas, jo, neraugoties uz to, ka krāsns nodzēšana izmaksās dārgi, piektdien vēsta biznesa dienas laikraksts.
Lietuvas Gaļas pārstrādātāju asociācijas direktora Egidijus Mackevičius (Egidijus Mackevičius) ieskatā, dabiskā kūpināšana nav drošāka, pats process ražotājiem prasīs vairāk laika, bet pircējiem produkti kļūs dārgāki.
„Dabīgie dūmi satur vairāk kaitīgo aromātisko vielu. Bet aizliedzamais produkts ir išattīrīts un satur daudz mazāk kaitīgo vielu. Tas tiek reklamēts kā labāks. Tā aizliegšana būtu neizdevīga patērētājiem, jo dabīgie dūmi nav štīrāki“, – uzskata E. Mackevičs.
Uzņēmumi paredz, ka pārejas periods būs līdz 10 gadiem. Tas dotu ražotājiem laiku iekārtu nomaiņai, bet dūmu detektoru ražotājiem - laiku, lai izstrādātu tehnoloģiju, kas ļautu no dūmiem izvadīt kaitīgās vielas. Vai arī izstrādāt jaunus informācijas nesējus.