Vienkāršs ceļvedis, kā ilgāk saglabāt salātus svaigus un kraukšķīgus

Asociatyvi nuotr.

Tādos laikapstākļos salāti ir izdevīgs un izturīgs variants rīta putrai, grilēšanai vai vienkārši veselīgām un ātrām pusdienām. Tas atspoguļojas arī pircēju uzvedībā – daudziem salāti ir nesaraujami ar &scaron sezonu, un iepirkumu maisiņos tie ir biežāk un daudzveidīgāk, saka kāda lielveikalu tīkla komunikācijas vadītāja Gintarė Kitovė. Lai kādus zaļumus jūs izvēlētos un lai kādu recepti izmēģinātu, viena no svarīgākajām lietām, gatavojot labus salātus, ir pārliecināties, ka salātu lapas ir svaigas un kraukšķīgas. Lai to izdarītu, ir vērts atcerēties dažus padomus.

Tomēr nav šaubu, ka, jo tuvāk vasarai, jo biežāk mēs visi gatavojam salātus, gatavojot vieglus rullīšus ar zaļām lapām, un pieprasījums pēc kraukšķīgiem, sulīgiem salātiem ievērojami pieaug. Mēs redzam, ka pircēji arvien biežāk meklē interesantākas izvēles iespējas pat salātu sadaļā, ne tikai populāros lapu zaļumus, bet arī „Lollo Biondo“, „Romaine“, „Iceberg“ vai dažādus salātu maisījumus. Mēs veicinām veselīgu, sabalansētu uzturu, tāpēc šonedēļ esam izsludinājuši arī noderīgas akcijas pastāvīgajiem klientiem uz dažādiem špubliskajiem salātiem un to maisījumiem“, – saka G. Kitove.

.

Izglabājiet mājās šādus salātus – jūs ievērojami pagarināsiet to šmītību

Sākoties siltākam laikam un ēdienkartei kļūstot arvien vieglākai, tu vēlies būt drošs, ka mājās nekad netrūks salātu. Joprojām valda uzskats, ka salātiem ir nepieciešamas tikai dažas dienas, lai novītu, tāpēc jāiegādājas tikai tik daudz, cik izlietosiet vienā vai divās ēdienreizēs. Tomēr, kā stāsta Jolanta Sabaitiene no Dārzeņu un augļu nodaļas, viss, kas jums jādara, ir jāatceras, kā mājās uzglabāt šdzīvus salātus –, un tie paliks šdzīvi un kalpos daudz ilgāk.

Uzmīvējiet. Liekot salātus &scaron, ir svarīgi tos pārbaudīt un noņemt bojātas, nokaltušas vai stipri nokaltušas lapas, norāda J. Sabaitiene. Baktērijas no šādām lapām var izplatīties uz citām lapām, tāpēc, tās noplūcot, pasargāsiet veselās lapas.

Aizžāvējiet. Lai salāti ilgāk saglabātos svaigi, problēma numur viens ir pārāk liels mitruma daudzums. Tāpēc ir ļoti svarīgi salātus pēc skalošanas labi nosusināt. To žāvēšanai var izmantot papīra dvieļus, taču visefektīvāk tos izžāvēsiet ar rotējošu salātu virpuli," iesaka &scaron & Sage Connoisseur.

Aptiniet visu galvu –. Ja esat iegādājies salātu galvu, pēc izžāvēšanas ietiniet to mitrā papīra dvielī un ievietojiet to atkārtoti noslēdzamā plastmasas maisiņā vai ietiniet folijā. Uzglabājiet pārtikas pārstrādātājā.

Izvietojiet atsevišķas lapas traukā. Šī pārbaudītā metode nodrošinās, ka atkarībā no salātu stāvokļa tie saglabāsies špubliski nedēļu vai pat ilgāk. Vispirms rupji sasmalciniet nomazgātas un nosusinātas lapas. Stikla vai plastmasas trauka dibenu izklājiet ar papīra dvieli, tad ievietojiet salātus. Uzlieciet virsū vēl vienu vai divas papīra dvieļu lapas, lai uzsūktu lieko mitrumu, un aizveriet trauku.

.

„Var izmantot arī plastmasas maisiņu, ja vien atstājat brīvu stūri gaisa plūsmai. Tomēr izturīgs konteiners labāk pasargās trauslās lapas no bojājumiem, norāda Sabaitiene. Tāpat neaizmirstiet ik pēc dažām dienām nomainīt papīra dvieļus, ja tie kļūst mitri, tādējādi novēršot baktēriju savairošanos.

Navēro avokado Lai salāti ilgāk saglabātos svaigi, dārzeņu eksperte iesaka tos turēt tālāk no etilēnu saturošiem augļiem, piemēram, avokado, bumbieriem, āboliem un tomātiem. Tiem nogatavojoties, no tiem izdalās gāzes, kas izraisa citu produktu ātrāku nogatavošanos un bojāšanos.

Ledo vanna, lai atjaunotu &skaron;svaigumu Atcerieties, ka pat tad, ja visu darāt pareizi, salāti var &skaron;nedaudz vīst. Jūs varat atjaunot Šdzīvīgumu, iemērcot sagrieztus salātus ledus ūdenī uz dažām minūtēm un pēc tam tos nosusinot.

Pareizs, bet gardēdisks: cepts kamemberta siers ar šviegliem salātiem

Salāti jau izsenis nav garlaicīgs ēdiens – to lielā daudzveidība un recepšu bagātība ļauj patīkami pārsteigt pat visizvēlīgākos ēdājus. Gailė Urbonavičiūte, „Iki“ kulinārijas tehnoloģe, stāsta, ka, izvēloties salātus, ir vērts padomāt, ar ko tos kombinēt. Pareizi izvēlētas lapas bagātinās ēdienu ar jaunām gastronomiskām sajūtām.

„Piemēram, „Lollo biondo“, „Lollo rosso“ ir salāti, kas ir ļoti iecienīti zaļumu cienītāju vidū un kam ir šnedaudz rūgta garša. Tie labi sader ar āboliem, žāvētām ogām un viegli vārītiem kartupeļiem. Romiešu salāti labi sader ar vistas gaļu, sieru vai agrajiem dārzeņiem. Tai ir izteikta, pārliecinoša garša, tāpēc tā ir piemērota arī zaļajiem kokteiļiem vai grilētiem ēdieniem. Un „Iceberg“ – ir sulīgi, nepikanti, patīkami saldi salāti, kas ideāli sader ar dažādām sastāvdaļām, piemēram, augļiem, dārzeņiem, sieru vai mājputnu gaļu, – saka G. Urbonavičute.

 

Video