Šādi uzglabāti āboli saglabāsies sulīgi un kraukšķīgi mēnešiem ilgi!
Septembris un oktobris ir lielākie mēneši, kad tiek novākta ābolku raža. Šis ir lielisks laiks, lai iepirktu ābolu krājumus, jo tos var uzglabāt ilgu laiku, ja ir piemēroti apstākļi
.Utradicionālā uztura eksperti apgalvo, ka, apēdot vismaz vienu ābolu katru dienu, var uzlabot savu imūnsistēmu. Lai gan vislabvēlīgākie ir mājās audzēti āboli, arī veikalā pirktie āboli ir bagāti ar C, K, A, E vitamīniem, folijskābi un citām labvēlīgām vielām
.
Ābols ir viens no veselīgākajiem augļiem, un tas var palīdzēt daudzu veselības problēmu gadījumā. Tie var palīdzēt caurejas vai aizcietējumu gadījumā un pasargāt no gremošanas traucējumiem un čūlas. Tie ir arī bagāti ar antioksidantiem, kas palīdz aizsargāt pret brīvajiem radikāļiem un šūnu bojājumiem.
Kā ilgi var uzglabāt novāktus ābolus?
Ja āboli tiek pareizi uzglabāti, tos var uzglabāt vairākus mēnešus. Ir svarīgi pārliecināties, ka augļi nav saplaisājuši vai bojāti, jo tas saīsina glabāšanas laiku. Ideālos apstākļos āboli var saglabāties svaigi līdz pat trim mēnešiem vai pat ilgāk.
Jābolu uzglabāšana saldētavā
Tiešām, āboli jāuzglabā ledusskapī, taču ir svarīgi, lai temperatūra nebūtu pārāk zema. Optimālā uzglabāšanas temperatūra ir no 0 līdz 4 grādiem pēc Celsija, tāpēc vislabāk tos uzglabāt ledusskapja augļu un dārzeņu nodalījumā. Lai gan āboli dekoratīvā traukā virtuvē vai dzīvojamā istabā izskatās pievilcīgi, šajos apstākļos tie sabojājas dažu dienu laikā.
Papildu informācija par ābolu priekšrocībām
bagāts šķiedrvielu avots: Ābolos ir daudz šķiedrvielu, kas palīdz regulēt gremošanu un pazemina holesterīna līmeni asinīs.
Nedaudz kaloriju: Vidēja lieluma ābolā ir tikai aptuveni 95 kalorijas, tāpēc tas ir ideāls našķis tiem, kas cenšas uzturēt veselīgu svaru.
Hidratācija: Āboli satur aptuveni 86 % ūdens – tas ir lielisks veids, kā uzturēt pareizu ķermeņa mitrumu.
Nostiprina imunitāti: Ābolos esošais C vitamīns stiprina imūnsistēmu un palīdz cīnīties ar saaukstēšanos un gripu.
Labāka mutes dobuma higiēna: Āboli stimulē siekalu veidošanos, kas dabiskā veidā attīra muti un mazina sliktu elpu.
Jaboli stimulē siekalu veidošanos, kas dabiskā veidā attīra muti un mazina sliktu elpu.
Slēgumā jāsecina, ka āboli ir ne tikai garšīgi, bet tiem ir arī daudz veselībai labvēlīgu priekšrocību. Pareizi uzglabājot, svaigus ābolus var baudīt ilgu laiku, un tie sniedz plašu labumu un garšu klāstu. Iekļaujiet tos savā ikdienas uzturā un sajūtiet to labvēlīgo ietekmi uz veselību.