"Jurbarkų gaļas" produktos atrastas salmonellas baktērijas

VMVT nuotr.

30. septembrī Valsts pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nekavējoties uzsāka izmeklēšanu pēc tam, kad saņēma ziņojumu no Nacionālā sabiedrības veselības centra pie Veselības ministrijas Taurages nodaļas par to, ka četri cilvēki saslimuši ar salmonelozi pēc vienādu gaļas produktu lietošanas. Šodien uz ārstniecības iestādi tika nosūtīti septiņpadsmit cilvēki, no kuriem divpadsmit ir apstiprināta salmoneloze.

Iztaujājot saslimušos, tika konstatēts, ka viņi visi bija lietojuši vienu un to pašu auksti kūpinātu cūkgaļas šķiņķi „Kauno kumpeliai” un auksti kūpinātu cūkgaļas fileju „Auksti kūpināta cūkgaļas fileja”, ko ražoja UAB „Jurbarkų mėsa“. Produkti tika iegādāti uzņēmuma firmas veikalā Jurbarka r. pašvaldībā, Jurbarkų k, Daržų g. 8. VMVT nekavējoties veica pārbaudes ražotnē un veikalā, kā arī paņēma produktu paraugus laboratoriskām analīzēm. Rezultāti apstiprināja salmonellas baktēriju klātbūtni vairākos auksti kūpināta gaļas produkta „Kauno kumpeliai” paraugos.

Saistībā ar uzliesmojuma izmeklēšanu tika pieņemts lēmums aizliegt laist tirgū vairāk nekā 180 kg pārtikas produktu, kas atrasti ražotnē. Uzņēmējam arī uzdots izņemt aizliegtos produktus no tirgus un atsaukt tos no patērētājiem.

VVD brīdina ražotāju UAB „Jurbarkų mėsa“ šobrīd nelietot uzturā auksti kūpinātus gaļas produktus un atgriezt tirdzniecības vietās: auksti kūpinātu cūkgaļas šķiņķi „Kauno kumpeliai” un auksti kūpinātu cūkgaļas fileju „Auksti kūpināta cūkgaļas fileja”.

Nesprāgušu produktu var atgriezt pirkuma vietā, uzrādot čeku, un patērētājam ir tiesības saņemt atpakaļ par nedrošo produktu samaksāto naudu.

VMVT

Video